4 leuke events in het Westland die je niet mag missen

foto: Lindsay Bryant

4 leuke events in het Westland die je niet mag missen

Pak je agenda erbij, want deze aankomende evenementen in het Westland zijn een bezoek waard! Tussen kust en kassen zijn er ontzettend veel leuke activiteiten te doen en te beleven de komende maanden. De gezellige Westlandse dorpen hebben voor iedereen wat wils en dit zie je terug in de mooie evenementen op de agenda.

In deze blog delen we 4 gezellige evenementen die je absoluut niet mag missen deze zomer. Zien we jou ook binnenkort in het Westland?

2. Podium Westland | 6 - 7  september

Op 6 en 7 september verandert het centrum van Naaldwijk in een bruisend kunst- en cultuurparadijs tijdens Podium Westland 2024. Dit festival biedt een podium aan de rijke culturele diversiteit van de regio, met een breed scala aan muziek, literatuur, dans en beeldende kunst. Podium Westland is een must-visit voor kunstliefhebbers, beoefenaars en iedereen die de culturele rijkdom van Westland wil ontdekken.

Meer informatie

1. Lezing over kunstenaar Ben Viegers in het Westlands Museum  | 15  sept

Op zondag 15 september geeft Viegers-expert Klaas Mollema een interessante lezing over beeldend kunstenaar Ben Viegers en zijn manier van schilderen. Stadsgezichten, bollenvelden, botters in de haven of op zee, strandgezichten, interieurtjes en stillevens, alles komt in zijn repertoire voor. In de voordracht komen bovenvermelde onderwerpen nader aan de orde, gelardeerd met beelden van zijn oeuvre.

Meer informatie

3. Expositie Ben Viegers in het Westlands Museum | t/m 29 september

Tot en met zondag 8 september kun je de unieke expositie van beeldend kunstenaar Ben Viegers (1886-1947) bewonderen in het Westlands Museum van Haags. Deze meester van licht, lucht en water kwam vorige eeuw regelmatig in het Westland om de toen nog uitgestrekte langschappen vast te leggen. Speciaal voor de tentoonstelling heeft het Westlands Museum zijn mooiste werken bijeengebracht die hij in Zuid-Holland en specifiek in het Westland heeft geschilderd.

Meer informatie

4. Week van Nationaal Park Hollandse Duinen | 21 t/m 29 september

Het Westland is onderdeel van het prachtige Nationaal Park Hollandse Duinen én trotse partner. De ‘Week van Nationaal Park Hollandse Duinen’, van 21 t/m 29 september 2024, is een week waarin op heel veel plekken in het gebied speciale activiteiten worden georganiseerd, om het park onder de aandacht te brengen. Ook in het Westland worden tal van leuke, spannende en interessante activiteiten georganiseerd, waaraan je kunt meedoen tegen een kleine kennismakingsprijs.

Meer informatie

Op zoek naar meer leuks? Bekijk de agenda!

Van gezellige festivals tot inspirerende workshops en van lokale markten tot strandactiviteiten: in het Westland is genoeg te beleven deze zomer.

Bekijk de agenda voor meer leuke activiteiten